OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE GEOGRAFIE, PITEȘTI 2023

„Geografia este un miracol al științei, dragostei de cunoaștere….Societatea de Geografie din România a susținut acest concurs național și prin prisma faptului că este cea mai veche societate savantă din România ( 1875), a unsprezecea societate de geografie națională la nivel internațional și datorită pasiunii dumneavoastră pentru această știință.”

Prof. univ. dr. Corneliu IAȚU, președintele Societății de Geografie din România.

Prof. univ. dr. Corneliu IAȚU, președintele Societății de Geografie din România Piteștiul a fost anul acesta gazda Olimpiadei Naționale de Geografie, olimpiadă aflată la a XLI-a ediție.

În perioada 09-14 aprilie 2023 au fost prezenți în orașul nostru peste 400 de pasionați ai domeniului – elevi olimpici si profesori. La etapa națională participă elevii care au ocupat locul I la etapa județeană de la clasele VIII-XII, din fiecare județ și din municipiul București.

La ediția din acest an au fost prezenți 342 de elevi, însoțiți de 45 profesori, evaluați de 45 de membrii ai Comisiei Centrale. Festivitatea de deschidere a avut la 19 aprilie 2023, ora 16.30 la Casa Sindicatelor Pitești, iar festivitatea de premiere a avut loc vineri, 14 aprilie 2023, ora 09.30 în aceeași locație.

Proba teoretică a concursului s-a desfășurat la Colegiul Național „Ion C. Brătianu” Pitești, în data de 10 aprilie 2023. A doua zi a avut loc o deplasare în teren, pe cinci trasee, vizându-se cunoașterea unor particularități fizico-geografice, demografice și economice din județul Argeș.

Proba practică a concursului s-a desfășurat la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, 12 aprilie 2023. Joi, 13 aprilie 2023 a avut loc selecția lotului care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Geografie și la Balcaniada de Geografie, la Colegiul Național „Ion C. Brătianu” Pitești.

În această perioadă elevii au vizitat și obiective turistice, culturale, istorice, și religioase din orașul lalelelor dar și din județ. Succes tuturor!

Distribuie